Naruto serisi, birçok güçlü silah ve araçla doludur. Ancak, en efsanevi ve saygıdeğer öğelerden bazıları Altı Yol Bilgesi’nin Kutsal Hazineleri olarak bilinir. Efsaneye göre, bu araçlar bir zamanlar ninjutsuyu kurduğu ve bu dünyaya çakra verdiği söylenen efsanevi figür Altı Yol Bilgesi tarafından kullanılmıştır.
Kutsal Hazinelerin, en büyük Kage’leri bile aşan bir güce sahip oldukları söylenir. Her biri benzersiz ve güçlü özelliklere sahip beş karmaşık eserden oluşurlar. Peki, bu ünlü Kutsal Hazineler tam olarak nedir ve ne tür yeteneklere sahiptirler?
Beş hazine, eski zamanlardan beri Kumogakure içinde nesilden nesile aktarılmıştır. Sonunda, Altın ve Gümüş Kardeşler olarak bilinen kötü şöhretli kardeşlerin eline geçmiştir. Dokuz Kuyruk’un çakrasından küçük bir kısmıyla daha da artırılmış olan muazzam çakra rezervlerine sahip olmaları nedeniyle, kardeşler, araçları ölümcül sonuçlar doğurmadan kullanabilen nadir kişilerdendi. Bu güçlü silahları kullanarak, Altın ve Gümüş Kardeşler, bir barış töreni sırasında İkinci Hokage ve İkinci Raikage’yi sınırlarına kadar zorlayabilmişlerdi. Beş hazineden Kumogakure sadece Kohaku no Jōhei’yi geri alabilmiştir. Daha sonra, Üçüncü Raikage, köyü tehdit eden Sekiz Kuyruk’u mühürlemek için bu aracı kullanmıştır.
Kutsal Hazinelerden biri olan Bashōsen, beş temel doğa dönüşümünü kolaylıkla üretebilen büyük bir yelpazedir. Kullanıcısı tarafından zihinsel olarak komuta edilerek, Bashōsen istenen elementi üretir.
Kinkaku, anime serisinde yelpazenin savunma yeteneğini göstererek Darui’nin güçlü Fırtına Salınımı tekniğinden kendini korumuştur. Savaşta olmadığında, Kinkaku, Bashōsen’i kendi bedeninde saklayarak gerektiğinde ağzından çıkarabiliyordu.
Kabuto Yakushi tarafından Dördüncü Shinobi Dünya Savaşı sırasında yeniden diriltildikten sonra bile, Kinkaku hala Bashōsen’e sahipti, ancak Darui ile savaşında onu düşürdü. Tenten, savaş alanında yelpazeyi buldu ve kısa bir süreliğine Kakuzu’ya karşı kullanarak onun yıldırım doğası maskesini yok etti. Ancak, Six Paths Sacred Treasures’dan birini kullanmanın muazzam çakra emilimi nedeniyle kısa bir süre sonra bayıldı.
Savaşın sona ermesinin ardından, Tenten, Bashōsen’i Benihisago ve Kōkinjō ile birlikte yeni açtığı silah dükkanında sergilemeyi seçti ve onların muazzam gücünü ve tarihsel önemini vurguladı.
Kohaku no Jōhei, Benihisago’ya benzer şekilde hedefleri mühürleyebilen benzersiz ve güçlü bir araçtır. Ancak, daha az hazırlık gerektirir. Kabın kenarında yıldırım kanji’si bulunur ve kalın bir ip ile çevrilidir. Mühürleme yetenekleri o kadar güçlüdür ki, içinde mühürlenenler, hatta çağırma teknikleri sona erdiğinde bile kaçamazlar.
Kumogakure, Altın ve Gümüş Kardeşler tüm hazinelere sahipken bu aracı onlardan almayı başardı. Üçüncü Raikage, Kohaku no Jōhei’yi Sekiz Kuyruk’un kontrolünü kaybettiği zamanlarda geçici olarak mühürlemek için çok değerli buldu. Dördüncü Shinobi Dünya Savaşı sırasında Darui, Kinkaku’yu mühürlemek için bu aracın mühürleme işlevini kullandı, ancak kap sonunda Tobi tarafından alınarak Nine-Tails çakrasını Kinkaku’dan emmek için Demonic Statue’ya verildi.
Heykelin dönüşümü ve Madara’nın Ten-Tails’ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından, Madara Kohaku no Jōhei’yi dışarı çıkardı. Tenten, Madara’ya karşı kullanmak umuduyla kabı güvence altına aldı.
Kutsal hazinelerden bir diğeri olan Benihisago, kırmızı bir bezle sarılmış büyük bir kahverengi kaba. “Kaydet” komutuyla bir kişinin “kelime ruhunu” hapsetme yeteneğine sahiptir. Hedefin kelime ruhu Kōkinjō tarafından çıkarıldıktan ve Shichiseiken tarafından bedeninden ayrıldıktan sonra kaba emilir.
Hedef, hayatı boyunca en sık kullandığı kelimeyi veya onun homofonunu söylediğinde içeri çekilir. Hatta uzun süreli sessizlik bile emilimi tetikleyebilir. Ancak, kurban en sık kullandığı kelimeyi değiştirirse emilim durur. Summoning: Impure World Reincarnation ile yeniden dirilenleri bile mühürleyebilir. Ancak, Darui Kōkinjō ile birlikte onu ele geçirdikten sonra Samui ve Atsui’yi serbest bırakmayı başardı.
Ginkaku, Benihisago’yu kolay taşınması için bir iple Kōkinjō’ya bağlayarak boynuna takıyordu. Daha sonra, Tobi, Demonic Statue of the Outer Path’ın güçlerini emmesine izin vermek için iki aracı da çaldı. Kuyruklu canavarlar içinde mühürlendikten sonra, Madara artık yeteneklerine ihtiyaç duymadığı için Benihisago’yu dışarı çıkardı.
Kōkinjō, “Kelime ruhunu bağla ve çıkar” komutuyla bir kişinin kelime ruhunu çıkarma yeteneğine sahip kalın bir iptir. İp ile temas eden herkesin kelime ruhu bu şekilde çıkarılabilir ve ardından Shichiseiken tarafından kesilerek Benihisago’ya emilebilir. Bir aura oluşur ve ek ipler oluşturarak menzilini genişletir.
Savaş dışında, Ginkaku Kōkinjō’yu taşımak ve Benihisago’yu boynuna bağlamak için kullanıyordu. Savaşta, Kinkaku, ipi kolayca rakiplerine vurabilmek için koluna sarıyordu.
Daha sonra, Kōkinjō, Kinkaku ile birlikte Kohaku no Jōhei içine mühürlendi ve ardından Altı Yol’un Demonic Statue’ya verilerek Ten-Tails’ı canlandırmak için kullanıldı. Dördüncü Shinobi Dünya Savaşı’nın sonunda, Kōkinjō, Tenten’in yeni açtığı silah dükkanında diğer kutsal hazineler olan Benihisago ve Bashōsen ile gururla sergilendi.
Shichiseiken, tabanında kahverengi bir tılsım asılı olan düz, açık mavi bir kılıçtır. “Lanetle” komutunu söyleyerek, Kōkinjō’nun yetenekleriyle vurulan herkesin kelime ruhunu kesebilir, bu ruhun Benihisago’ya emilmesine izin verir.
Kılıcı bu şekilde kullanmak kurbanı “lanetler” – eğer hayatları boyunca en sık kullandıkları kelimeyi daha sonra yüksek sesle söylerlerse, Benihisago’ya emilip hapsedilirler. Kılıç aynı anda bu tetikleyici kelimeyi bıçağa yazar. Kullanıcı, bu kelimeyi kurbandan gizlemek için bıçağı katlayabilir. En sık kullandıkları kelime değişirse, yazıt buna göre güncellenir.
Savaş dışında, Kinkaku kılıcı kendi bedeninde saklayarak gerektiğinde ağzından çıkarıyordu. Şu anda Altı Yol Bilgesi’nin Kutsal Hazinelerinden sadece yerinin bilinmediği tek araçtır, çünkü diğer dört hazine, Dördüncü Büyük Ninja Savaşı’ndan sonra Tenten’in elinde bulunuyordu.